3 punt slot

Hoe installeer je een 3-punts slot

Of u nu in een flat of een huis woont, het kan gebeuren dat een slot beschadigd raakt. Wanneer u weet dat het aantal inbraken toeneemt, is het niet meer dan normaal dat u dit wilt voorkomen en dat u extra voorzichtig moet zijn. Hier is wat waardevolle informatie over hoe een 3-punts slot te vervangen. Pak je schroevendraaiers!

Het eerste wat je moet doen is je natuurlijk uitrusten. In zo’n situatie is de beste bondgenoot die je bij je kunt hebben een schroevendraaier. Vervolgens moet je ervoor zorgen dat je gefocust en kalm bent.

De operatie is vrij eenvoudig, en kan worden uitgevoerd door iedereen die op zijn minst een beetje handig is, maar je moet zorgen dat je in de best mogelijke omstandigheden bent om geen fouten te maken en tijd te verliezen. Anders is het altijd mogelijk om een beroep te doen op een slotenmaker in Lyon, bijvoorbeeld.

Om te weten te komen hoe een 3-puntsslot moet worden vervangen, moet u eerst het beschadigde slot verwijderen.

Verwijderen van de beschadigde meerpuntsvergrendeling

Om te beginnen moet u de deurklinken en het vierkantje dat ze verbindt, verwijderen. Vervolgens is het belangrijk om de taak voor uzelf gemakkelijker te maken door alles wat de toegang tot het slot blokkeert te verwijderen, zodat u zich comfortabel voelt tijdens de operatie. Dit kunnen bijvoorbeeld de handvatplaten zijn.

De volgende stap is het aanpakken van de cilinder. Om dit te doen, verwijdert u gewoon de schroef aan de rand van de deur. Dit is een standaard procedure als je wilt weten hoe je een 3-punts slot moet vervangen. In ieder geval is het voor dit doel noodzakelijk over de sleutels te beschikken om het slot te kunnen draaien; hierdoor komt de cilinder vrij.

Nu moet alleen nog alles worden losgeschroefd wat de driepuntsvergrendeling vasthoudt. Wees zeer voorzichtig met deze operatie, want ze is delicaat. Daarna verwijdert u het beschadigde slot met de grootste voorzichtigheid. Op dit punt, als je een kenner bent, des te beter! U zult geen moeite hebben om het probleem te vinden. Anders is het sterk aan te bevelen het advies in te winnen van een professionele slotenmaker in Lyon 6.

Als de driepuntsvergrendeling te beschadigd of te verroest is, kunt u het beste een nieuwe kopen. Dan moet het natuurlijk worden gemonteerd.

Montage van uw nieuwe slot

Vraag je je nog steeds af hoe je een 3-punts slot vervangt? Geen paniek, u hoeft alleen maar uw nieuwe slot te plaatsen. Allereerst is het van essentieel belang dat u zich ervan vergewist dat de cilinder van uw slot compatibel is met het nieuwe slot. Zo niet, dan is het mogelijk dat u deze operatie niet kunt voltooien. U zult dan al uw sleutels moeten vervangen, evenals de cilinder, en toegegeven, dit is niet praktisch.

De montage van uw nieuwe slot is eigenlijk niet zo ingewikkeld, want u hoeft alleen maar alle hierboven genoemde stappen uit te voeren, maar dan in omgekeerde volgorde, natuurlijk. Uw behuizing moet correct op de deur worden geplaatst, en vervolgens moeten de bevestigingsschroeven worden aangedraaid.

Hoe vervang ik een driepuntsvergrendeling?

Vervolgens wordt de cilinder van het vorige slot teruggeplaatst en wordt de sleutel opnieuw gedraaid om de plaatsing definitief te maken. Om de cilinder te bevestigen, moet de randschroef vervolgens op de deur worden geschroefd.

De operatie is nu voltooid! Het enige wat nog moet gebeuren is het vierkant, het vierkant dat de handvatten verbindt, te plaatsen en vervolgens de handvatten eraan vast te maken. Tot slot nog een klein advies: aarzel niet om de werking van uw nieuwe slot te controleren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.