Vruchtensappen en smoothies? Kan net zo goed een frisdrank drinken Drink

Je wandelt je lokale markt binnen en hebt iets kouds nodig om te drinken. Het welzijn dat u kent, ontwijkt het frisdrankgedeelte en gaat naar het betere squeeze-segment. Er zijn lijnen van – sinaasappel, appel, druif – gracieus, en kijk, zulke talloze veranderde smoothies gestapeld met bosbessen, granaatappel, aardbeien, eiwitten, acai, ananas, kiwi, en geen van hen heeft extra suiker. Super goed.

Stop in dat algemene gebied! Je moet naar het frisdranksegment gaan en een ouderwetse cola krijgen.

Waarom? Aangezien sappen van natuurlijke producten en de meeste sap smoothies van zakelijke biologische producten niet groter voor je zijn dan een pot pop. Dat klopt, je hebt het goed gehoord. Ze zijn volledig gestapeld met suiker. Eerlijk gezegd hebben ze evenveel suiker en in de regel meer suiker dan een gelijkwaardige portie pop.

Zit je hier nog je hoofd over te krabben? Een portie cola van 16 ons heeft maar liefst 13 1/2 theelepels suiker. Uitgeperste appel en uitgeperste sinaasappel hebben bijna een vergelijkbare som. Druivensap heeft 20 theelepels suiker. Een leeuwendeel van de veronderstelde “vaste” Naked en Odwalla Fruit Smoothies bevatten ongeveer 15 theelepels suiker.

Pauzeer en overweeg dit. Stel je voor dat je wat espresso koopt, naar de assistentiebalie gaat en ergens tussen de 13 en 19 bundels suiker openscheurt om je espresso onder te dompelen. Als je iemand dit zou zien doen, zou je geschokt zijn. Maar dat is over het algemeen wat je doet elke keer dat je op zoek bent naar een verfrissing van het sap van een natuurlijk product.

De smoothies met biologische producten zijn eveneens verschrikkelijk. Normaal verbrand je 15 theelepels suiker met elke fles van 16 ounce. Het promoten van deze versnaperingen zorgt er in ieder geval voor dat je accepteert dat ze in werkelijkheid bravo zijn. De naam van de Naked Pomegranate Acai Smoothie bevat een weergave die precies aangeeft hoeveel natuurlijk product er in elke container zit: 1 2/3 granaatappels, 95 Acai bessen, 1/3 appels, 1/2 banaan, 14 rode druiven en 14 witte druiven . Het geheel van dit biologische product ten koste van bijna 16 theelepels suiker.

Hier is mijn vraag: wat zou er kunnen gebeuren als je echt naar beneden zakte en 1 2/3 granaatappels, 95 acaibessen, 1/3 appels, 1/2 banaan, 14 rode druiven en 14 witte druiven at? Het zou ongetwijfeld veel meer kosten om al dat natuurlijke product te verslinden dan om de smoothie te drinken, wat de suikerpiek zou verminderen. Je zou ook een vol gevoel krijgen. Dat is een ton natuurlijk product om tegelijk te eten.

Vanuit een voedingsoogpunt knijpt ook verliezen. Zoals Robert Lustig, M.D., maker van Fat Chance: The Bitter Truth about Sugar, verduidelijkt, is het meest zorgwekkende probleem met sappen dat ze geen vezels bevatten. Vezels verminderen de suikerretentie, waardoor je sneller een vol gevoel hebt en het verstikt de insuline. De Pomegranate Acai-smoothie heeft bijvoorbeeld NUL gram vezels versus een verbazingwekkende 45 gram vezels in het echte natuurlijke product. Vertraging! Maak een Goliath natuurproduct salade.

Biologisch product zonder vezels zorgt voor een suikerbom in je lichaam.

De waarheid is dat de verzamelde suiker in sap, ontdaan van alle vezels, ervoor zorgt dat de glucosespiegels en de bijbehorende insulinereactie op gang komen. Zoals aangegeven door Lustig, verandert de wetenschap van de suiker wanneer de vezel wordt geëlimineerd. In een volledig natuurlijk product is de suiker sucrose, dat is 1/2 glucose en 1/2 fructose. Niettegenstaande, wanneer geïsoleerd, wordt de suiker 100% fructose, die ALLEEN in de lever wordt verwerkt. In plaats van energie te geven, creëert het vet en wordt het insulineveilig.

Wat is hier de betekenis? Er is een grote groep klinische problemen, zoals beschreven in Happy Healthy Long Life, de ervaringen van een klinisch administrateur in op bewijs gebaseerd leven, gerelateerd aan doorbrandende fructose (inderdaad, sap!), waaronder corpulentie, leverfunctiestoornissen, hypertensie, verhoogd cholesterol, insuline obstructie, fundamentele irritatie, uitgebreide honger, constante zwakte en verlangen naar suiker. Slechts een paar maanden geleden ontdekten analisten van de Harvard School of Public Health, zoals geopenbaard in de Harvard Gazette, dat een opmerkelijker gebruik van sappen van natuurlijke producten verband hield met een hoger risico op diabetes type 2.

Bedenk hoe dit invloed heeft op het grote aantal kinderen in dit land dat de hele dag door sappen en glazen sap drinkt. Uit persoonlijke ervaring kan ik je vertellen dat sappen van biologische producten worden verduidelijkt als een verkwikkende optie in tegenstelling tot pop en melk. De hoeveelheid suiker die jongeren drinken is verontrustend en misschien wel de verborgen voorstander van de opkomst van stoutheid in dit land.

In de Early Childhood Longitudinal Study, zoals onlangs gedetailleerd door Science Daily, was het standaardgebruik van zoete dranken – gekenmerkt als ten minste één portie van 8 ounce per dag – gerelateerd aan hogere scores op de gewichtslijst in 4 en 5 jaar. oudjes. Een portie van 8 ons? Dat is slechts een deel van het alledaagse Tropicana geperste sinaasappelcompartiment! Verder kwam uit het onderzoek naar voren dat “5-jarigen die consequent zoete dranken dronken, ongetwijfeld fors waren, en 2-jarigen die routinematig suikerverbeterde verfrissingen dronken, hadden een grotere toename in BMI gedurende de begeleidende twee jaar dan 2-jarigen. jarigen die zelden of in het minst zoete dranken dronken.”

Gracieus, ik weet het, maar ze zijn allemaal karakteristiek en boordevol voedingsstoffen. Ze komen inderdaad veel voor en sommige bevatten voedingsstoffen. Niettemin, een aanzienlijk deel van de sappen die voldoen aan de aanbevolen dagelijkse afdracht van specifieke voedingsstoffen, VOEG de voedingsstoffen toe aan het sap. Het gezonde bord van Naked’s beroemde Mighty Mango Smoothie bevordert bijvoorbeeld het voldoen aan 100% van de ADH van voedingsstof A, hoe dan ook, het wordt toegevoegd als bètacaroteen. Een soortgelijk knijpen geeft slechts 10% van de ADH van voedingsstof C. Als je de kans hebt dat je het echte volledige biologische product eet dat op de naam staat vermeld, zou je in ieder geval 156% van de ADH van voedingsstof C verbranden.

Er is echt geen discussie over het drinken van biologisch productsap. Smaak? Accommodatie? De vernietiging niet waard. De waarheid is dat het nadeel veel groter is dan alle positieve punten. Een deel van mijn topkeuzes? Ik ga bijna constant achter water aan, omdat de kans groot is dat ik echt uitgedroogd ben. Hoe het ook zij, als ik iets met smaak nodig heb, kies ik 100% groentesappen (ondanks het feit dat ik over het algemeen weg zal van meer zoete wortel- en bietensappen), ongezoete thee en glinsterend water met een vleugje natuurlijk product kruiden (check de naam!). Trouwens, alle elektrolytvervangende dranken en voedingswater? Een groot deel daarvan bevat beduidend MEER suiker dan pop- of natuurproductsap. Controleer uw punten zorgvuldig.

In deze zin: laat u de volgende keer dat u de markt op de hoek betreedt om iets te drinken te halen, niet misleiden door de mooie bundeling en de reclameaantrekkingskracht van een “karakteristiek, voedingsrijk” natuurproductsap. Wandel door de sapruimte en kies iets dat goed is voor je lichaam.

Leave a Reply

Your email address will not be published.